Å bera nakne nyklar

Å bera nakne nyklar - Per Helge Genberg | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Helge Genberg
DIMENSJON
5,85 MB
FILNAVN
Å bera nakne nyklar.pdf
ISBN
6585546866427

BESKRIVELSE

I Å bera nakne nyklar skriv Per Helge Genberg sanseleg oglyrisk om livet på garden. Det er ei livshistorie, slektshistorie og ein liten bit av noregshistoria, som mange vil kjenne seg igjen i. I denne lyriske, sjølvbiografiske forteljinga vever Genberg saman guten sine opplevingar med den vaksne mannen si tolking av stad, hendingar og slektningar. Guten og familien hans er bundne til garden, til landskapet, til slekta, til sauene. Boka handlar om desse banda, på godt og vondt. Livet og garden vert skildra som ei vakker gåve, og ei krevjande plikt. Men boka er òg ei forteljing om den etterlengta kjærleiken mannen får oppleve i vaksen alder. Og om kjærleiken til litteraturen, som går og som ein raud tråd gjennom familien, men som vert forløyst med eg-personen i tekstane. Per Helge Genberg (f. 1959) er frå Lierne og bur i dag på Levanger. Han arbeider som byråkrat og bonde, og har hovudfag i nordisk språk og litteratur. Han debuterte med boka Finna kyrkjedøra i meg i 2018. Familie: mannen Øystein, mor Oddbjørg og sauene Ømjer, Phèdre, Øyfrid, Terna, Eivør, Shabana, Aylar, Wilhelmina, Ragna, Ingeborg, Jakobine og Hrafnheidur.

I denne lyriske, sjølvbiografiske forteljinga vever Genberg saman guten sine opplevingar med den vaksne mannen si tolking av stad, hendingar og slektningar. Guten og familien hans er bundne til garden ... Renato Bartolomei Etter Gud BOKEN FORLAG RENATO BARTOLOMEI Prosa Voksne Påmeldt Knut Yngvar Espegren Himmelarven til Kina ELEFANTUS AS Prosa Voksne Påmeldt Åshild Norun Åpen bil SIRKEL FORLAG SA Dramatikk Voksne Påmeldt Ingvild Sørensen Maria Madre ORKANA FORLAG AS Prosa Voksne Påmeldt Grethe Fatima Syéd Eventyr for voksne SOLUMBOKVENNEN AS Prosa Voksne Påmeldt Arild Wærness ARJA ... På leting etter noe som er gått tapt i livet Annonse.

Det er ei livshistorie, slektshistorie og ein liten bit av noregshistoria, som mange vil kjenne seg att i. Livet og garden vert skildra som ei vakker gåve, og ei krevjande plikt. Nynorsk I Å bera nakne nyklar skriv Per Helge Genberg sanseleg oglyrisk om livet på garden.

RELATERTE BØKER