Ilden

Ilden - Henri Barbusse | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henri Barbusse
DIMENSJON
4,77 MB
FILNAVN
Ilden.pdf
ISBN
6278355994275

BESKRIVELSE

Da denne boka midt under krigsforvirringen kom ut i Frankrike i 1916, slo den ned som en bombe i fransk offentlighet. Presteskapet og den etablerte offentligheten reagerte med å karakterisere innholdet som landsforræderi og et forsøk på å demoralisere soldatene. Men soldatene i skyttergravene på begge sider av fronten kjente seg godt igjen i beskrivelsene. Den intellektuelle verden var i sjokk. Langsomt ble det akseptert at det her forelå et litterært mesterverk. Boka mottok da også den prestisjetunge Goncourt-prisen. Med sin konkrete, ærlige og skånselsløst realistiske beskrivelse av skyttergravskrigens hverdag har boka stått fram som enestående helt til i dag. Boka ble umiddelbart oversatt til de fleste kulturspråk, men inntil denne utgaven har ikke norsk vært et av disse. 11. november 1918 klokka 11:00 stilnet våpnene i Europa. På slagmarkene hadde krigen etterlatt seg 10 millioner døde soldater, ytterligere 7 millioner var skadet for livet og ytterligere 15 millioner soldater hadde det som ble karakterisert som alvorlige skader. Boka er oversatt av Bernt Knut Tornaas.

Å skape og kontrollere ild gjorde det også mulig for menneskelig aktivitet inn i nattens mørke og kalde timer, og ga beskyttelse mot rovdyr og insekter. Maps of Skog og landskap, Norway: The official geoportal of Skog og landskap provides digital data which can be viewed, printed out, ordered and supplied by means of the map viewer tool. Geoinformation is made available by public-sector organisations and is accessible to the general public. Vi søker inspirerende mennesker - Mennesker som brenner for sitt fag og som ønsker å bidra til et godt arbeidsmiljø for sine kollegaer. Velkommen til Kilden Teater og Konserthus.

Ditt ildsted er ikke langt unna Kilden er et topp moderne kinobygg som gir publikum det beste innen både teknikk og komfort. Senteret har 9 saler og 1.218 seter og huser det beste innen kinote Ilden i Elden - Retten til å ha noe å skjule skal vi alle ha, sier advokat John Christian Elden.

RELATERTE BØKER