Litteraturformidling og kunstopplevelse

Litteraturformidling og kunstopplevelse - Anne Skaret, Kristin Ørjasæter | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Skaret, Kristin Ørjasæter
DIMENSJON
3,46 MB
FILNAVN
Litteraturformidling og kunstopplevelse.pdf
ISBN
6363176152885

BESKRIVELSE

Gjennom Den kulturelle skolesekken får alle barn og unge i norsk skole møte kunst minst en gang i året. Litteratur er én av kunstartene som inngår i denne unike og omfattende ordningen. Elevene får møte litteratur på ulike måter, som forfatterbesøk, forestillinger, skriveverksted eller gjennom andre formidlingsformer.Forfatterne av denne boka har undersøkt hvordan litteraturformidlingen i Den kulturelle skolesekken formes og fungerer, sett fra de ulike perspektivene til de som er involvert; forfattere og formidlere som skaper litterære produksjoner, kulturaktører i fylker, kommuner og på skoler som legger til rette og elever, lærere og andre på skolene som tar imot produksjonene. Undersøkelsen gir et kunnskapsgrunnlag som kan brukes til å skape enda flere litterære øyeblikk som setter spor. Boka er nyttig for alle som er opptatt av hvordan en barne- og ungdomslitterær tekst blir til og formidles til barn og unge. Den er særlig viktig for forfattere og illustratører av barne- og ungdomslitteratur, de som arbeider med litteraturformidling i og utenfor Den kulturelle skolesekken, samt studenter og forskere innen lærerutdanningene, bibliotekutdanning, litteraturvitenskap og litteraturformidling, medievitenskap og kulturstudier.Denne vitenskapelige monografien er resultat av et kombinert forsknings- og kunstnerisk utviklingsprosjekt i regi av Norsk barnebokinstitutt.

Kristin Ørjasæter. 171 Kapittel 10 Litteraturformidling for barn og unge finner sted ... Kunstopplevelse, og medvirkning i kunstneriske prosesser - en oppsummering av konferansen Kunsten å dele 2015.

november om formidlingens muligheter i bibliotek, skole og barnehage, med fokus på deltakeraspektet. Hvordan kan barnepublikum bli aktive deltakere i formidlingshendelsen? Målgrupper for seminaret er bibliotekarer, lærere og barnehagepedagoger, litteraturprodusenter i DKS og ... I forrige uke la Norsk barnebokinstitutt (NBI) frem f orskningsprosjektet Litteratur, litteraturformidling og kunstopplevelse.

RELATERTE BØKER