Straff

Straff - Ferdinand von Schirach | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ferdinand von Schirach
DIMENSJON
7,61 MB
FILNAVN
Straff.pdf
ISBN
8663024957099

BESKRIVELSE

Den moderne kriminalnovellens mester, Ferdinand von Schirach, har igjen skrevet en uforglemmelig samling fortellinger. I Straff skildrer Ferdinand von Schirach tolv menneskeskjebner. Vi møter en mann som tar livet av naboen for å få være sammen med hans kone, en advokat som motvillig må forsvare en menneskehandler og en gjeng med barn som kaster stein på en blind mann i nabolaget. Ferdinand von Schirach utforsker begreper som forbrytelse, skyld og straff i sine noveller. Han viser hvor utilstrekkelige våre definisjoner av godt og ondt er, og hvordan et tilsynelatende vanlig menneske kan ende opp som offer eller forbryter. Han dømmer aldri, men forteller empatisk om ensomhet, destruktive relasjoner og mislykkethet. Historiene hans er fortellinger om oss.

Men å tolke slike konsekvenser som Guds straff over enkeltpersoner eller grupper, har den kristne kirke ikke mandat til. Vårt mandat er å forkynne Guds bud slik at vi erkjenner vår synd, og å peke på ham som har sonet våre synder. Straff, reduksjon i atferd som følge av de konsekvenser atferden har hatt.Mens vi i dagliglivet ofte viser til konsekvenser av atferd som "straff" ("han fikk en bot for å ha kjørt for fort"), brukes dette begrepet i psykologien som en beskrivelse av at atferd blir mindre sannsynlig (redusert) fordi den har hatt bestemte konsekvenser.Denne bruksmåten er knyttet til instrumentell eller ... ung.no's oversikt over de vanligste lovbrudd foretatt av ungdom .

Situasjonen rundt regelbruddet kan variere fra sak til sak. Veitrafikken i Norge har mange lover, regler ... Straff ødelegger båndet mellom dere.

RELATERTE BØKER