Maurens kulturhistorie

Maurens kulturhistorie Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,6 MB
FILNAVN
Maurens kulturhistorie.pdf
ISBN
7379592419659

BESKRIVELSE

Denne antologien tar opp maurens kulturhistorie. Den baserer seg på bidrag fra et seminar om mennesker og maur på Ås 31. mai 2012. Bakgrunnen for idéen om å utforske menneskers forhold til maur er et samarbeid vi startet i 2010, da vi sammen arbeidet med en utgivelse om maur i Norge. Den utgivelsen omfattet en liste med forslag til navngivning. I dette arbeidet fikk vi se en flik av et felt som gjenspeilet seg i både det språklige, litterære, folkloristiske og filosofiske: menneskets forståelse av maur og menneskets bruk av maur i språk, i litteratur, i folkemedisin, som værtegn, som samfunnssymbol osv.Forfattere:Nina GogaHøgskolen i Bergene-post: [email protected] KvammeNorsk institutt for skog og landskape-post: [email protected] Nordkvelle, Prosjektmedarbeider,Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og designe-post: [email protected]Åse Marie OmmundsenHøgskolen i Oslo og Akershus,Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier e-post: [email protected]Åse Wetås, - Institutt for lingvistiske og nordiske studier,Universitetet i Osloe-post: [email protected]

Konkret og metaforisk. Mauren har inspirert mennesker siden historisk tid, og denne inspirasjonen har gjenspeilet seg i både det språklige, det litterære og det folkloristiske. maurens kulturhistorie som bok I snobbete fluefiskekretser på Oslo Vest er fiske med maurimitasjon sett ned på.

Den baserer seg på bidrag fra et seminar om mennesker og maur på Ås 31. mai 2012. Denne antologien tar opp maurens kulturhistorie.

RELATERTE BØKER