Evaluering

Evaluering - Sidsel Sverdrup | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sidsel Sverdrup
DIMENSJON
6,93 MB
FILNAVN
Evaluering.pdf
ISBN
6420472949730

BESKRIVELSE

Boken viser hva evalueringer er, og hvordan feltet de senere årene har blitt vesentlig utvidet og åpnet for nye tenkemåter. Anvendt samfunnsforskning tar sikte på å beskrive, forstå og analysere ulike fenomener. Gjennom evalueringer er man opptatt av det samme, men i tillegg forsøker man å vurdere om et tiltak på et gitt område har ført til endringer som har vært store nok, raske nok, verdt de økonomiske investeringene som ble gjort, verdt tiden som ble brukt eller innsatsen som ble lagt ned. På bakgrunn av dette kan man gi råd og veiledning om veien videre. Søkelyset rettes spesielt mot hvordan faget har fått tilført en betydelig bredde i tilnærminger som beveger seg langt fra de opprinnelige studienes fokus på et tiltaks virkninger. Sentrale stikkord i så måte er fordel, verdi, betydning og.effektivitet. Praktisk bruk av evalueringstilnærminger og evalueringsmodeller blir illustrert med en rekke eksempler fra helse- og sosialfeltet.

Evalueringen kan utføres av interne eller eksterne fagmiljøer, og omfanget bør tilpasses størrelsen og kompleksiteten på prosjektet som er gjennomført. Det finnes også en veileder i gjennomføring av evalueringer. En evaluering kan gi nyttige tilbakemeldinger om hva som fungerte bra og mindre bra.

Evalueringer kan gjennomføres før et tiltak iverksettes, underveis i gjennomføringen, eller etter at tiltaket er avsluttet. Evalueringer kan utføres av interne eller eksterne fagmiljøer. Evaluering kan være et kostbart tiltak, og det er viktig å vise hvordan slike prioriteringer er gjort.

RELATERTE BØKER