Helsefremmende lokalsamfunn

Helsefremmende lokalsamfunn - Nina Sletteland, Ruth Marie Donovan | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Sletteland, Ruth Marie Donovan
DIMENSJON
4,88 MB
FILNAVN
Helsefremmende lokalsamfunn.pdf
ISBN
2021327869613

BESKRIVELSE

Kan mennesker påvirkes til å foreta positive helsevalg? Helsefremmende arbeid er å styrke de faktorene som setter mennesker i stand til å bedre og bevare sin helse. Det er ikke lenger de smittsomme sykdommene som utgjør den største trusselen mot menneskers liv og helse i vår del av verden, men våre levevaner og vår livsstil. Overvekt som følge av usunt kosthold og inaktivitet er for eksempel i ferd med å bli en av våre største folkehelseutfordringer. I Norge legger den nye folkehelseloven og samhandlingsreformen opp til at det helsefremmende arbeidet i stor grad skal foregå på kommunenivå. Det er med andre ord lokalsamfunnet som skal være den viktigste arenaen for det helsefremmende arbeidet i fremtiden. Helsefremmende lokalsamfunn tar utgangspunkt i disse føringene. Forfatterne presenterer en verktøykasse av modeller som kan benyttes i det praktiske arbeidet, for eksempel stadiemodellen for endring, precede?proceed-modellen og sosial markedsføring.

WHOs modell bygger på «good governance» - bred politisk forpliktelse, intersektoriell planlegging ... Helsefremmende lokalsamfunn tar utgangspunkt i disse føringene. Forfatterne presenterer en verktøykasse av modeller som kan benyttes i det praktiske arbeidet, for eksempel stadiemodellen for endring, precede-proceed-modellen og sosial markedsføring.

For NTNU i Gjøvik vil forskningsgruppen HeLo stå for en ny og forskningsbasert satsning på helsefremmende lokalsamfunn. Helsefremmende nærmiljø og lokalsamfunn er viktig for å styrke sosial bærekraft, og for å oppfylle den sosiale dimensjonen av FNs bærekraftsmål. I perioden 2015-2018 har 40 kommuner i åtte fylker gjennomført ulike prosjekter for å utvikle helsefremmende nærmiljø og lokalsamfunn. Helsefremmende lokalsamfunn tar utgangspunkt i disse føringene.

RELATERTE BØKER