Norsk utvandringshistorie

Norsk utvandringshistorie - Nils Olav Østrem | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils Olav Østrem
DIMENSJON
3,2 MB
FILNAVN
Norsk utvandringshistorie.pdf
ISBN
8934381743805

BESKRIVELSE

Opp gjennom historia har det vore fleire utvandringsbølgjer frå Noreg, m.a. til Nederland og Amerika. I denne boka tar forfattaren for seg den norske utvandringa frå 1600-talet og framover, med særleg vekt på den store utvandringa til Amerika. Medan forskarar tidlegare la vekt på økonomiske årsaker til utvandring, legg ein i dag sterkare vekt på kulturelle årsaker til migrasjon. I boka viser forfattaren at kontakt med gamlelandet gjennom brev, slektsnettverk og kjedemigrasjon var med å skape ein sjølvforsterkande kultur for utvandring. Og i denne utvandrarkulturen blei det å emigrere oppfatta som både akseptert og ønskjeleg for å oppnå betre kår. Den nye reviderte utgåva er oppdatert med ny migrasjonshistorisk forsking og med ny litteratur på feltet.

Sendes innen 3-4 virkedager. Kjøp boken Norsk utvandringshistorie av Nils Olav Østrem (ISBN 9788252184952) hos Adlibris.com.

I denne boka tar forfattaren for seg den norske utvandringa frå 1600-talet og framover, med særleg vekt på den store utvandringa til Amerika. Les mer ... -Nils Olav Østrem: Norsk utvandringshistorie - behovet for nye perspektiv og prosjekt Nye perspektiv og prosjekt: -Terje M.

RELATERTE BØKER