Shetlandsgjengen; heltene i Nordsjøen

Shetlandsgjengen; heltene i Nordsjøen - Asgeir Ueland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asgeir Ueland
DIMENSJON
9,21 MB
FILNAVN
Shetlandsgjengen; heltene i Nordsjøen.pdf
ISBN
9043244626472

BESKRIVELSE

Krigsheltene i Shetlandsgjengen får sin velfortjente historie. Våren 1940: Etter det norske nederlaget, trekker de siste britiske soldatene ut fra Åndalsnes. Britene er på desperat jakt etter en måte å infiltrere norskekysten. Løsningen blir å bruke norske fiskere til jobben - under navnet Norwegian Naval Independent Unit, bedre kjent som Shetlandsgjengen. Gjennom flere vintre reiste norske skøyter frem og tilbake over ugjestmilde Nordsjøen. Vi følger legendariske skippere som Leif Larsen og ukjente helter som Grotle- brødrene gjennom stormer, infiltrasjonsforsøk, forlis og død. Dette er første gang hele historien om Shetlandsgjengen fortelles - fra det politiske spillet til planlegging, orkaner i Nordsjøen, triumfer og tilbakeslag. Men aller mest er det en fortelling om hvordan vanlige nordmenn viste ekte heltemot da det gjaldt som mest.«kombinerer en skildring av rufsete, stordrikkende sjømenn med overveldende arkivarbeid... Ingen krigsbokhylle er komplett uten denne.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

februar. Våren 1940: Etter det norske nederlaget, trekkjer dei siste britiske soldatane seg ut frå Åndalsnes.

Dette er første gang hele historien om Shetlandsgjengen fortelles - fra det politiske spillet til planlegging, orkaner i Nordsjøen, triumfer og tilbakeslag. Denne gangen er det historikeren Asgeir Ueland som forsøker å fortelle hele historien om Shetlandsgjengen - fra det politiske spillet til planlegging, tyske infiltrasjonsforsøk, orkaner i Nordsjøen, triumfer og tilbakeslag. Dette er en spennende og innholdsrik bok som kaster et nytt lys over historien og skjebnen til Shetlandsgjengen. Shetlandsgjengen (Innbundet) av forfatter Asgeir Ueland.

RELATERTE BØKER