Fysisk aktivitet og trening for eldre

Fysisk aktivitet og trening for eldre - Hilde Lohne-Seiler, Birgitta Langhammer | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hilde Lohne-Seiler, Birgitta Langhammer
DIMENSJON
6,87 MB
FILNAVN
Fysisk aktivitet og trening for eldre.pdf
ISBN
5034824327044

BESKRIVELSE

Denne reviderte utgaven av Fysisk aktivitet og trening for eldre gir en grundig innføring i teoretiske modeller for den biologiske, psykiske og sosiale aldringsprosessen og presenterer oppdatert kunnskap om betydningen av fysisk aktivitet og trening for eldre med tanke på deres fysiske kapasitet og funksjonsnivå.En viktig målsetning for boken er at teorien som beskrives skal kunne anvendes i praksis, stimulere til fysisk aktivitet og trening og oppleves meningsfull. I boken presenteres derfor standardiserte tester av fysisk form og funksjonsnivå hos eldre, og det gis eksempler på treningsprogrammer med konkrete øvelser spesielt tilrettelagt for denne aldersgruppen. Det er i tillegg lagt til to nye kapitler som omhandler motivasjon for fysisk aktivitet og trening hos eldre samt tilpassede kost- og ernæringsanbefalinger.Bokens primære målgruppe er studenter på bachelornivå innen fysioterapi, ergoterapi og idrett. Den vil imidlertid også være relevant for studenter i etter- og videreutdanning innen folkehelse og andre helsefag samt annet helsepersonell som til daglig jobber med eldre.

3:37. - Studien viser at fysisk aktivitet, og da særlig med høy intensitet, beskytter mot demensrelatert død, forteller Ekaterina Zotcheva. Hun er doktorgradsstipendiat i Cardiac Exercise Research Group (CERG) og ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU..

Det fortjener de eldre. Det sier fysioterapeut og professor Birgitta Langhammer ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

RELATERTE BØKER