Mytene som skapte Norge

Mytene som skapte Norge - Gro Steinsland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gro Steinsland
DIMENSJON
3,7 MB
FILNAVN
Mytene som skapte Norge.pdf
ISBN
7820358422092

BESKRIVELSE

Fra krigerske vikinghøvdinger til milde martyrkonger. Fra blot til helgenkult og fra Dovrefjell til Nidarosdomen. Hva kan våre fargerike myter og legender fra vikingtiden og middelalderen fortelle oss om de store forvandlingene i tiden? Kristendommen avløste hedendommen, og samfunnet vårt endret seg dramatisk. Der mange guder og mange høvdinger hadde styrt, overtok den eneste rette Gud og med ham én konge, som samlet landet og innførte en sterk stat. Mytene og fortellingene fra denne tiden speiler ikke bare endringene, de er aktivt med på å skape dem. Det viser denne boka som er en vandring i det norrøne og det middelalderske myteuniverset. Kjente og kjære myter gjenfortelles og vi ser på myter som bekrefter samfunnet slik det er, men også på de spennende mot-mytene, som gjør opprør med det bestående og kanskje innevarsler en ny tid. Gro Steinsland er professor i religionshistorie ved Universitetet i Oslo og forskningsleder ved CAS, Senter forgrunnforskning (CAS). Hun er vår fremste forsker innen norrøn religion og mytologi og har både vikingtid og middelalder som spesiale.

En prosess hvor myter og fortellinger… Mytene som skapte/skaper Norge Helgeseminar i Lom Fredag 30. august - søndag 1.

Det betyr også at det ligger visse motiver og interesser bak, forklarer Gro Steinsland i Mytene som skapte Norge. Mytene som skapte Norge : myter og makt fra vikingtid til middelalder Navn: Steinsland, Gro Publisert: Oslo : Pax, 2012 Omfang: 221 s. ill.

RELATERTE BØKER