Å snakke med fremmede

Å snakke med fremmede - Malcolm Gladwell | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Malcolm Gladwell
DIMENSJON
12,31 MB
FILNAVN
Å snakke med fremmede.pdf
ISBN
3601792101098

BESKRIVELSE

En rutinemessig trafikkontroll ender i tragedie. En spion opererer uhindret i årevis, midt i hjertet av Pentagon. En ung student dømmes for seksualmord på helt gale premisser. Hvorfor misforstår vi andre mennesker så lett? Hvorfor er det så vanskelig å avsløre en løgn, lese et ansikt eller oppfatte andre menneskers intensjoner og motiver? Malcolm Gladwell argumenterer for at det er noe fundamentalt galt med den mentale beredskapen vi bevisst eller ubevisst tillæres for å forstå situasjoner og mennesker vi ikke kjenner. Disse innebygde feilene i vår oppfattelse av det fremmede fører i neste omgang til misforståelser og konflikter som kan være fatale. Gjennom eksempler fra både historie og samtid tar forfatteren oss med på en oppdagelsesreise inn i avhørsteknikker og psykologiske studier i ansiktsmimikk med mer, med en uttalt ambisjon om at vi skal bli bedre til å lese hverandre - se gjennom og forbi stereotypier, fordommer og andre mekanismer som gjør at vi feilleser og misforstår verden rundt oss og andre mennesker - og til syvende og sist, oss selv.

Årsaken kan være at fremmede har lettere for å se deg som den du er. De verken idealiserer eller har spesielle oppfatninger om deg, noe som kan oppleves som svært frigjørende når du forsøker å uttrykke deg selv. Se beste pris på Å snakke med fremmede.

Den fremmede kan være annerledes enn en selv, og tenke, mene og gjøre ting på en annen måte. Det er rimelig å anta at den fremmede vil møte deg med samme undring, og derfor har den normerte atferden ved slike møter vært respektfull nysgjerrighet. Hva tenker dere om dette? snakker dere med barna deres om å ikke snakke med fremmede mennesker? Anonymous poster hash: cda13...c09 Jeg pleier å tenke at om det var jeg som hadde sittet der på kafeen og skriblet noe i en blokk, og noen tok kontakt med meg, ville jeg satt stor pris på det.

RELATERTE BØKER