Øyer i hjertet

Øyer i hjertet - Tove Nilsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tove Nilsen
DIMENSJON
3,22 MB
FILNAVN
Øyer i hjertet.pdf
ISBN
7059494013084

BESKRIVELSE

Øyer i hjertet handler om hva det å reise gjør med den som reiser, og hvordan minnene fra stedene man har vært setter seg i deg og gjør deg til den du er, om hvordan noen landskap fortsetter å gi gjenklang i deg. I likhet med forfatterens tidligere reisebok Kretadøgn, handler Øyer i hjertet om det å reise som en måte å leve på; reisene utgjør et hemmelig liv med erfaringer som ikke uten videre lar seg omsette i det kjente. Boka inneholder fortellinger fra øyer - særlig Skåtøy utenfor Kragerø og Kreta - øyer som forfatteren har besøkt mye og er glad i. Som har blitt en del av henne, og som hun ikke kan tenke seg selv uten. Tove Nilsen forteller om den hvite sandflekken på Kirkeneset i regnværet, om en kvinne i Venezia med ruller i håret som blir et bilde på ujålete ujåleri, om den kritthvite middelaldrende huseieren som bader på en tilbakeholden måte - i denne boka beskrives i det hele tatt mange ulike måter å bade på, som også blir måter å føre seg i verden på -, om å betrakte en sovende mann på en takterrasse, om å plukke opp fremmede hunder, og om å finne glede og fortrøstning ved å befinne seg i periferien av andres liv. En overskuddsbok fra en klok, innsiktsfullt og nysgjerrig forteller.

Om hjertet stopper opp i 3 minutter begynner hjerneceller å ta skade, og sjansen for at man våkner opp igjen reduseres med hvert påfølgende minutt. Hjerte-sarkoidose kan følges med MR av hjerte, PET/CT- og EKG- undersøkelser; Hvis det er indikasjon for Prednisolon, velges ofte startdoser på 20-40 mg/dag med lavere dose etter hvert, avhengig av behandlings-respons. En tar sikte på behandling i minst ett år.

I "Kretadøgn" forteller hun om besøk til nordsida på øya, som hun har besøkt utallige ganger. I "Øyer i hjertet" drar hun også til Kreta, denne gangen på sørsida: Paleochora.

RELATERTE BØKER