Bokmål-nynorsk ordbok

Bokmål-nynorsk ordbok - Knut Lindh | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Lindh
DIMENSJON
9,50 MB
FILNAVN
Bokmål-nynorsk ordbok.pdf
ISBN
1192834372992

BESKRIVELSE

Bokmål-nynorsk ordbok foreligger nå i ny og større utgave. Ordboka er laget for å gjøre det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, ved at et utvalg av de valgfrie formene på nynorsk er gjort. Bokmål-nynorsk ordbok har over 39 000 oppslagsord og et modernisert ordforråd. Bokmål-nynorsk ordbok er à jour og aktuell for alle bokmålsbrukere som ønsker å skrive korrekt og godt på nynorsk. Ordboka er laget for å gjøre det enklere å skrive riktig nynorsk for alle som har bokmål som hovedmål, enten man er ansatt i offentlig forvaltning, er student eller elev i videregående skole. Fordelen med en ordbok av denne typen, sammenlignet med en nynorsk ordliste, er at brukeren kan slå opp på bokmålsordet og finne eller få bekreftet hva som er riktig på nynorsk. Mer enn 39 000 oppslagsord Detaljerte opplysninger om bøyning Mange eksempler og uttrykk Rammer med norske ordtak Grammatikk og norgeskart Lett og rask å slå opp i Tillatt å bruke på eksamen i ungdomsskolen og i videregående skole Bokmål-nynorsk ordbok (2019) gjør skriving på nynorsk enklere. Oppslagsordene er tydelig markert med blå skrift og er fulgt av det tilsvarende ordet på nynorsk, med bøyningsformer, synonymer, eksempler og uttrykksmåter. Nynorsk har mange valgfrie former, og dette gjør det mulig å skrive et korrekt nynorsk som ligger tett opp til mange av dialektene våre. Den store valgfriheten gjør det imidlertid vanskelig å skrive konsekvent nynorsk for dem som har bokmål som hovedmål. I denne ordboka har vi gjort et utvalg av former og dermed gjort skrivingen enklere. Grammatikkdelen gir en enkel og god innføring i nynorsk grammatikk. Her får eleven en komplett oversikt over nynorske former og bøyninger samt råd om god språkføring. Bokmål-nynorsk ordbok er særlig velegnet for elever i videregående skole som har nynorsk som sidemål. Bokmål-nynorsk ordbok (2019) er modernisert og utvidet med 8000 ord. Ordforrådet er modernisert.

Bokmålsordboka og Nynorskordboka er også tilgjengelige i appen Ordbøkene. Med appen har du ordbøkene i lomma hvor du enn er, og du kan søke i dem når du ikke har nettilgang.

Norsøk. Søk parallelt på bokmål og nynorsk eller med synonym.

RELATERTE BØKER