Til ungdommen

Til ungdommen - Linn Skåber | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linn Skåber
DIMENSJON
12,59 MB
FILNAVN
Til ungdommen.pdf
ISBN
8424567940936

BESKRIVELSE

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber har intervjuet ungdommer og spurt dem om livet, kviser, fred og savn. Om det å være litt barn og litt voksen. Hva er det beste med å være ungdom? Verste? Hva burde vært annerledes? Hvorfor er de voksne så kjipe? Hva er du redd for? Materialet har hun brukt til å skrive fiktive monologer der hun forsøker å si noe om denne fine og håpløse tiden - fra barn til voksen. Alt sett fra en ungdoms perspektiv. Kjennetegnet for alle de små historiene - monologene - er at man kjenner seg igjen, enten du selv er ung og søkende eller fra den gang du nettopp var det. Tekstene er skrevet i en lett og morsom form, men i kjent Skåber-stil, skinner alvoret igjennom. Boken er nydelig illustrert av Lisa Aisato.

Sana, Henrik, Haakon og Johanne er medlemmer av hvert sitt politiske ungdomsparti. Her kommer ukens filmtips fra festivalen, denne gangen til ungdommen. Vi har funnet frem filmperler og gamle klassikere blant tidligere Amandaprisvinnere som vi håper vil få nye seere, men som også vil gi et gledelig gjensyn for andre.

Da VG snakker med operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Skaftnes natt til mandag, har situasjonen roet seg. Gitargrep til sangen Nordahl Grieg - Til Ungdommen. Jeg skulle synge denne i choir klasse på skolen( er utvekslings student i usa) men to sekunder etter jeg forklarte at denne sangen betydde mye for meg pgr av det med utøya så ble jeg så satt ut av hele utøya tanken at jeg fikk tårer i øynene og måtte bare unskylde meg ut av klassen... Til ungdommen er en norsk dokumentarfilm fra 2012, regissert av Kari Anne Moe.

RELATERTE BØKER