Kirker i Norge. Bd. 5

Kirker i Norge. Bd. 5 - Ola Storsletten | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Storsletten
DIMENSJON
6,93 MB
FILNAVN
Kirker i Norge. Bd. 5.pdf
ISBN
4076283041902

BESKRIVELSE

Boken tar for seg kirker bygd på 1600 tallet, og gir en innføring i deres arkitektur, byggeteknikk og kirkekunst. Den viser også hvordan internasjonale strømninger innen byggekunst ble omformet og tilpasset norske forhold. Forfatterne tar for seg kirkenes tidligere historie, og viser vei gjennom de mange århundrer etter reformasjonen. Dette er den femte boka i en bokserie på åtte bind. Med noter, plantegninger, ordliste og bibliografi.

På et segl fra middelalderen antydes det også at Laurentiuskirken i Trondheim var en rundkirke, men utgravninger har vist spor etter en rektangulær kirke. Noen få nyere kirker er bygd slik at de innenfra gir inntrykk av å være rundkirker, mens eksteriøret er kvadratisk. Bli hvis du kan.

Bare 28 av over tusen stavkirker er bevart. I denne boken presenteres disse 28 stavkirkene i Norge, i tillegg til Vang stavkirke som ble kjøpt av kongen av Preussen på midten av 1800-tallet. Norge er et land med store avstander og kontraster, så hvis du ønsker opplevelser i pose og sekk, vil du trenge tid.

RELATERTE BØKER