Folk og fjell i Romsdalen

Folk og fjell i Romsdalen - Bjarne Langseth | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjarne Langseth
DIMENSJON
4,30 MB
FILNAVN
Folk og fjell i Romsdalen.pdf
ISBN
7088494115021

BESKRIVELSE

Viktige tidsbilder. Boka «Folk og fjell i Romsdalen» bringer deg inn i en fortid fortalt med 100 år gamle bilder fra et lokalsamfunn i Romsdalen. Boka er også krydret med tekster fra skolestiler og andre skoleoppgaver som er ca. 130 år gamle. Både bildene og tekstene handler om hvordan menneskene levde på denne tida. I pakt med den spektakulære naturen de var omgitt av, i arbeid, i fritid, i samvær med familie og naboer, i sorg og glede, og med stolthet over det livet som kunne leves i Romsdalen. Bildene stammer fra amatørfotografiets spede begynnelse i lokalsamfunnet. Derfor åpner boka med en kort gjennomgang av fotografiets historie både overordnet og lokalt. Harald Gimnes ble en pioner innen amatørfotograferingen da han startet opp i 1914. Hans forhold til natur, mennesker og den nære familie ble grunnlaget for hans fotografiske aktivitet. Fotosamlingen er derfor blitt til viktige historiske tidsbilder hvor fortiden forteller fra en families liv i Romsdalen for 100 år siden.

Vi er hele tiden i eksponert terreng og føler høyden på kroppen. Bispen er et fjell på toppen av Trollstigen med fantastisk utsikt til "Kongen" og "Dronninga", like ved.

Boka er også krydret med tekster fra skolestiler og andre skoleoppgaver som er ca. 130 år gamle. I Romsdalen har det vært reiseliv siden slutten på 1800-tallet, først og fremst knyttet til laksefisket i Rauma elv (de engelske lakselordene), men også i forbindelse med fjellklatring.

RELATERTE BØKER