Løgn og litteratur

Løgn og litteratur - Finn Tveito | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Tveito
DIMENSJON
5,79 MB
FILNAVN
Løgn og litteratur.pdf
ISBN
2313229497151

BESKRIVELSE

Mennesket er eit løgnaktig vesen. Løgner blir ofte brukte for å føra einkvan bak lyset, anten det går ut over enkeltindivid eller store grupper. Det mest alvorlege løgnaren gjer, er at han misbrukar den naturlege tilliten som dei fleste individ har til kvarandre. Når løgner blir omtalte, blir dei gjerne blanda saman med sjølvbedrag og illusjonar. Men det er ei uheldig samanblanding. Det å lyga er ei medviten og intensjonell handling, i motsetnad til det sjølvbedraget er. Løgnaren fører oss bak lyset med fullt overlegg. Denne boka er eit forsøk på å klara opp i spørsmålet om kva ei løgn er, og korleis me bør handtera løgner som sirkulerer ikring oss. I tillegg til eit innleiande teori-kapittel har boka analysar av skjønnlitteratur som tematiserer ulike sider ved den rolla løgner spelar for menneska. Dei litterære tekstane er skrivne av forfattarar frå ulike tider, frå Plautus i Romarrikets tid og frametter til Jane Austen, Marcel Proust, Fjodor Dostojevskij, Jan Kjærstad, m.fl.

substantiv maskulin skriftlig materiale, ofte i bokform faglitteratur skjønnlitteratur moderne litteratur 88888 8. Skal litteratur være sand? Det er en gammel diskussion, som bølger igen i disse år, hvor autofiktionen er på mode, forfattere skriver dobbeltkontrakter med deres læsere som aldrig før - og hvor Karl Ove Knausgårds hovedperson hedder Karl Ove Knausgård, Elena Ferrantes heltinde hedder Elena, og Yahya Hassans digtsamling hedder "Yahya Hassan". Kultur, litteratur og musikk ; Kort novelle om løgn og sannhet.

Muslimer er ikke en rase.Islam og muslimers verdier er grunnleggende totalt motsatte av våre vestlige. demokratiske verdier.

RELATERTE BØKER