På naturens skuldre

På naturens skuldre - Anne Sverdrup-Thygeson | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Sverdrup-Thygeson
DIMENSJON
3,67 MB
FILNAVN
På naturens skuldre.pdf
ISBN
2739759396799

BESKRIVELSE

Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturenDu og jeg er innvevd i naturens flettverk, mye tettere enn du tror. Millioner av arter gir oss mat, medisin og et levelig miljø, i tillegg til at naturen gir oss kunnskap og glede.På engasjerende vis forteller Anne Sverdrup-Thygeson spennende og tankevekkende fortellinger om naturen. Forfatteren tar oss med ut i regnskogen, der orkidebiene lager parfyme og pollinerer nøttene du spiser i jula. Inn i den svale skyggen under bygatenes store trær, de som gjør at vi trenger mindre luftkjøling. Ned i skyttergravene der soldatene brukte selvlysende sopp som lykt i måneløse netter. Vi får lese om trær i gammelskogen som gir oss kreftmedisin og isfuglen som inspirerte konstruksjonen av lyntog. Men også om hvordan vår framferd kan sette alt dette i fare. For i vår evne til å utnytte naturen, ligger også risikoen for å undergrave vårt eget livsgrunnlag. Vi snakker i dag om en naturkrise, der arter trues og levesteder forsvinner - en krise like akutt og alvorlig som klimakrisen. Skal vi sikre vår egen framtid, må vi endre måten vi lever på. Vi må lære oss å spille på lag med den hjelpsomme naturen.

21 (2011-2012) fikk begrepet nytt innhold som et mål på naturens bæreevne og rensekapasitet. En betent skulder gjør vondt og hindrer normal funksjon. Man kan få betennelse i muskler og muskelfester/sene, eller i en slimpose (bursae).

Militærpress og Push-press. Militærpress og push-press er mine go-to øvelser for å utvikle styrke i skuldrene. Plagene kan også komme på grunn av langvarig mangel på aktivitet i skulderen, for eksempel ved diabetes, hjerneslag med lammelse, etter brudd, eller ved leddgikt.

RELATERTE BØKER