En kvinne som Nora

En kvinne som Nora - Elin Tinholt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elin Tinholt
DIMENSJON
8,71 MB
FILNAVN
En kvinne som Nora.pdf
ISBN
1554358333646

BESKRIVELSE

Hørespillet gir et portrett av forfatterinnen Laura Kieler som ga liv til rollefiguren Nora i Henrik Ibsens "Et dukkehjem". Vi får høre om det nære vennskapet mellom Ibsen og Kieler, om dikterens svik i det han nådeløst utleverer hennes liv og skjebne, og om forfatterinnens oppgjør med Ibsen etter hans død.

Henrik Ibsens 'Et dukkehjem', handler om Nora som er en veldig sterk kvinne. Hun virker ganske opptatt av penger, fordi hun spør mannen Torvald om penger hele tiden.

«Et dukkehjem» skapte furore da det utkom, og i Tyskland måtte Ibsen til og med skrive en alternativ slutt, hvor Nora blir for barnas skyld. En kvinnes smak Summer Lyndon har en gyllen regel: aldri å blande forretninger med fornøyelser! Takket være den regelen, sammen med ambisjon og stahet, har hun nådd toppen. Hennes kokekunst generelt og dessertene spesielt, er kjente og elsket over hele verden.

RELATERTE BØKER