Tekster på tvers

Tekster på tvers Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,28 MB
FILNAVN
Tekster på tvers.pdf
ISBN
2154436549246

BESKRIVELSE

Denne artikkelsamlingen gir et innblikk i hvordan queer-teori kan anvendes innenfor litteraturforskningen. Med queer-teorien blir vante forestillinger om kjønn og seksualitet satt under press - noe som får oss til å lese litterære tekster på en ny måte. Hvordan "gjør" tekstens figurer kjønn? Hvordan overskrider tekster heteroseksualitetens grenser? Hvordan konstruerer litteratur seksuelt begjær? Queer-teorien tydeliggjør skjønnlitteraturens grenseoverskridende potensial. Med bakgrunn i teoriene til Eve Kosofsky Sedgwick og Judith Butler analyseres kanoniserte tekster av Henrik Ibsen, Henrik Wergeland, Olav H. Hauge, Sigrid Undset og Lars Saabye Christensen. Også mindre kanoniserte forfatterskap som Gunnar Larsen, Sigurd Mathiesen, Kyrre Andreassen og Lars Ramslie behandles i queer-teoretisk lys. En internasjonal dimensjon ivaretas av lesninger av de engelskspråklige forfatterne Virginia Woolf, Djuna Barnes og Dennis Cooper.

Spill av video. Når du logger på nye Microsoft Edge og aktiverer synkronisering, kan du enkelt søke på nettet fra en av enhetene dine, holde orden på favorittene og umiddelbart fortsette der du slapp. 3 synonymer for på tvers.

Etter 6-7 km passeres restene av Holtoppsetra. Den ligger i et ganske utilgjengelig område og var brukt som et senter for Enebakkgutta i Hjemmefronten under andre verdenskrig.

RELATERTE BØKER