Hestkuk fra sør

Hestkuk fra sør - Per Lars Tonstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Lars Tonstad
DIMENSJON
3,17 MB
FILNAVN
Hestkuk fra sør.pdf
ISBN
6462747159607

BESKRIVELSE

Heldigvis fantes det en vei bort fra kirke og bedehus på Jæren. Høsten 1974 gikk en ung gutt om bord i nordgående hurtigrute i Bergen. Det skulle bli 40 år i spennende møter med mennesker, kultur og natur på Nordkalotten. Han hadde møter med en overvåkingsagent, før han selv ble mistenkt for spionasje. Han ble samefolkets gjest, men livet i Karasjok var ikke så enkelt. Minoriteter måtte lide under våpenkappløp og supermaktenes spill. Tragiske skjebner for både samfunn og enkeltpersoner. Historien om kverulanten som trappet opp sultestreiken, russiske pianolærerinner i Skipagurra og begravelsen av katten Pjusken. Hvordan havnet sønnen til en av Norges mektigste menn på en hemmelig Nato-base i Gamvik? Og om en halsbrekkende flytur til Svolvær med en pilot som febrilsk prøvde å navigere etter NAFs veibok mens ei ødelagt dør hang under vingen. Her er galskap og idioti, men også alvor og kunnskap. Forhåpentlig til gjenkjennelse for dem nordpå, og til innsikt for søringene. «Hestkuk fra sør» er en personlig skildring fra det rike landet i nord.

Offentlig · Arrangør: ČálliidLágádus - ForfatternesForlag og Notabene (Tromsø) clock. Onsdag 4.

Eriksen «Ei årbok til å bli klokere av ... Nord-Norges unike språk er blant fenomenene som søring Per Lars Tonstad merket seg under 40 år på Nordkalotten. Hestkuk fra sør av Per Lars Tonstad innbundet, 2017, Norsk (bokmål), ISBN 9788282632416. Heldigvis fantes det en vei bort fra kirke og bedehus på Jæren.

RELATERTE BØKER