Global kristendom

Global kristendom - Vebjørn Horsfjord, Sven Thore Kloster, Gina Lende, Ole Jakob Løland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vebjørn Horsfjord, Sven Thore Kloster, Gina Lende, Ole Jakob Løland
DIMENSJON
12,54 MB
FILNAVN
Global kristendom.pdf
ISBN
1016348181733

BESKRIVELSE

Kristendommen er i rask endring og kommer til uttrykk på nye måter både sosialt og politisk. På få tiår er tyngdepunktet flyttet fra det globale nord til det globale sør.I Vest-Europa blir kirker nedlagt eller solgt. Samtidig fylles megakirker i kristendommens nye bastioner utenfor Europa. Kirkene i Midtøsten taper medlemmer når kristne forlater regionen, mens den ortodokse kirken i Russland knytter seg tettere til staten. Den største veksten av kristne skjer i Afrika. Men også i Kina og flere andre asiatiske land vokser antallet kristne, og i USA spiller kristen tro fortsatt en viktig rolle i politikken. Samtidig er katolisismen i Latin-Amerika under press fra en raskt voksende pinsebevegelse som forsterker forskyvningen av kristendommens tyngdepunkt fra nord til sør, så vel som fra de gamle etablerte kirkene til nye menigheter. Med hovedvekt på de mest folkerike landene på hvert kontinent viser forfatterne av «Global kristendom. En samtidshistorie» fram de siste tiårs endringer og diskuterer hvordan kristendom i dag kommer til uttrykk i nye politiske og sosiale sammenhenger. «Boken er et godt eksempel på at det er mulig å formidle fag uten å henfalle til et teoretisk og abstraherende språk. (...) Den gir innsyn og utsyn. Ta og les!»Kristin Norseth, Norsk tidsskrift for misjonsvitenskap «[...] dette er en viktig bok om kristendom [...] Global Kristendom er lesverdig og nyttig både for lesere med liten kjennskap til kristendom og for garvede teologer og kirketravere.»«Teologisk tidsskrift»«For alle der er interesserede i den «verdensvide kirke» er bogen «Global Kristendom» nærmest et must.»«KirkenUpdate 2019»

februar 2019. Førsteamanuensis Vebjørn Horsfjord førelas om temaer frå boka " Global kristendom" for elevar ved Ullern vidaregåande skole i Oslo 1.

Sendes innen 2-5 virkedager. Kjøp boken Global kristendom av Vebjørn Horsfjord, Sven Thore Kloster, Gina Lende, Ole Jakob Løland (ISBN 9788215030128) hos Adlibris.com.

RELATERTE BØKER