I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar

I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar - Torgeir E. Sæveraas | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgeir E. Sæveraas
DIMENSJON
5,76 MB
FILNAVN
I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar.pdf
ISBN
7817356142290

BESKRIVELSE

«Krigen kom til min familie i form av dype drønn fra Drøbaksundet. Kort tid etterpå satte min bestefar seg på sykkelen og forlot slektsgården i Ås for å dra i krigen. Hans yngre bror ble igjen på gården. Seinere meldte han seg inn i Nasjonal Samling, og ble en overbevist nazist. I årene rett etter krigen skal ikke de to brødrene ha vekslet et ord, selv om de bodde under samme tak. Lenge var det alt jeg visste. Så, nesten 70 år seinere, leste jeg i en avisartikkel at min grandonkel hadde ledet Statspolitiets avdeling i Stavanger og vært ansvarlig for jødeaksjonen der høsten 1942. I alt ble 773 norske jøder deportert til tyske konsentrasjonsleirer i løpet av okkupasjonstida. Med ett var ikke historien lenger noe avsluttet, men noe åpent, mørkt og levende. Denne boken er et forsøk på å undersøke og forstå det som skjedde.»

Hans yngre bror ble ... Ønsker du å laste ned en I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar-bok? Bra valg! På vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org finner du boken I skyggen mellom trærne; om krig og ansvar og andre bøker av forfatteren Torgeir E. Sæveraas. I skyggen mellom trærne om krig og ansvar.

Kort tid etterpå satte min bestefar seg på sykkelen og forlot slektsgården i Ås for å dra i krigen. Hans yngre bror ble igjen på gården. Torgeir E.

RELATERTE BØKER