Kvikksand

Kvikksand - Henning Mankell | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Mankell
DIMENSJON
12,44 MB
FILNAVN
Kvikksand.pdf
ISBN
7029530502071

BESKRIVELSE

Tankebok av Henning Mankell om et menneske og hele menneskehetens livsvilkår. I januar 2014 fikk jeg beskjed om at jeg hadde en alvorlig type kreft som hadde spredd seg. «Kvikksand» er ikke en bok som handler om død og undergang, men om hva det innebærer å være et menneske. Jeg har gjort en vandring, fra barndommen min og til den jeg er i dag. Jeg vil fortelle om hendelser som har hatt avgjørende betydning for meg og om mennesker som har gitt meg nye perspektiver. Og om menn og kvinner som jeg aldri har truffet, men som jeg ønsker jeg kunne ha møtt. Jeg forteller om kjærlighet og sjalusi, om mot og redsler. Om hvordan det er å leve med en dødstruende sykdom. Det er en bok om hvordan menneskeheten lever og har levd, om hvordan jeg selv har levd. Og ikke minst, den store livsgleden.

ved at noen går på den, kan kornene falle sammen i en tettere pakning, og overskytende vann vil utskilles. Ved denne pakningsprosessen blir de største og tyngste partiklene konsentrert i bunnen av sandlaget. Kvikkleire er leire som ved overbelastning eller omrøring går over fra sin vanlige faste tilstand og blir lettflytende (jamfør tiksotropi).

For at det kan dannes kvikksand, må sanden være meget fin, det vil si at sandkornene må være ekstremt små. Kvikksand, en jevn- og ofte finkornet sand hvor kornene er løst pakket, slik at det er god plass mellom dem. Hvis den blir forstyrret, f.eks.

RELATERTE BØKER