År null

År null - Ian Buruma | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ian Buruma
DIMENSJON
3,42 MB
FILNAVN
År null.pdf
ISBN
6355775418211

BESKRIVELSE

År null er en beskrivelse av verdenstillstanden i 1945, en tillstand vi stort sett ser ut til å ville glemme. En fabelaktig og klargjørende bok",The TimesAlle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Hatet mot okkupantmakten, krigsforbrytere og overløpere skulle få utløp - samtidig som lov og rett og sivilisasjon mange steder måtte gjenoppbygges fra grunnen. Folk sultet og var syke, svartebørsen blomstret, millioner kom hjem fra slagmarken, konsentrasjonsleirenes redsler ble avdekket, flyktninger i hundretusenvis var på vandring. Samtidig var 1945 en tid for optimisme og gjenoppbygging, for fremtidsvisjoner og fredstanker. For dem som skulle starte på nytt, var utfallet likevel uvisst: Hva slags liv ventet dem? Hva ville vinne frem - fremskritt og fellesskap eller kaos og destruksjon? Ian Buruma er en av verdens mest kjente historikere i dag, og en anerkjent essayist, romanforfatter og kritiker. På bakgrunn av vanlige folks fortellinger verden over har han skrevet en stort anlagt beretning om året da verden ble født på ny. Det er en begivenhet når Burumas gripende storverk nå utkommer på norsk, 70 år etter fredsvåren."Ian Buruma har klart det umulige. Hvordan oppsummerer du en global katastrofe uten å ty til klisjeer?" The Wall Street Journal"En bevegende studie av Asia og Europa etter andre verdenskrig som viser hvordan dte var mulig for vanlige folk å gå tilbake til normaltilstanden", The Guardian

Etter de lange innsparingsknivene vil vi se hva som står igjen. År null. soldater, enkelte med kriminelt rulleblad fra USA, deserterte fra hæren og organiserte forbryterbander i Paris.

Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. I År null forteller Ian Buruma historiene vi egentlig prøver å glemme, men bør huske. Les mer.

RELATERTE BØKER