Treenig teologi

Treenig teologi - Svein Rise | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Rise
DIMENSJON
6,63 MB
FILNAVN
Treenig teologi.pdf
ISBN
9809295290906

BESKRIVELSE

Treenig teologi er en bok om det kristne gudsbildet. Boken tar sikte på å formidle teologisk forskning inn i en aktuell samtale som går langt ut over de akademiske sirkler. Boken er den første helhetlige framstillingen på norsk av det som er blitt kalt «renessansen for treenig teologi». Forfatteren har i flere år selv bidratt til fornyelsen ved artikler og monografier om sentrale tenkere som Wolfhart Pannenberg og Karl Rahner.Innholdet i boken blir belyst både historisk, systematisk og kontekstuelt.I den historiske delen viser forfatteren at den treenige teologien har sitt utspring i kjærlighetsrelasjonene mellom personene i Gud, slik for eksempel Augustin beskriver dem i sin bok om Treenigheten (De Trinitate). Forfatteren relaterer i den systematiske delen kjærlighetsrelasjonene til Guds omsorg for skapningen i vid mening; menneskene, naturen og alt levende som trues av overgrep og ødeleggelse. Boken ender opp i konkrete aktualiseringer hvor teologien om den treenige Gud blir en inngang til global rettferdighet, sosiale fellesskap og minoriteters menneskeverd og rettigheter. I så måte viser boken sin relevans i det postsekulære samfunnet vi lever i.

Likevel bekjenner den kristne kirke at Gud ifølge Skriften er treenig. Bekjennelsen av treenigheten er vesentlig for kirken.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788202583408 Treenig teologi er en bok om det kristne gudsbildet. Boken tar sikte på å formidle teologisk forskning inn i en aktuell samtale som går langt ut over de akademiske sirkler.

RELATERTE BØKER