Trikotillomani

Trikotillomani - Douglas W. Woods, Michael P. Twohig | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Douglas W. Woods, Michael P. Twohig
DIMENSJON
9,91 MB
FILNAVN
Trikotillomani.pdf
ISBN
4051817019228

BESKRIVELSE

Trikotillomani eller hårnappingslidelse er i dag en relativt ukjent lidelse som underdiagnostiseres på grunn av manglende kunnskap. Trikotillomani er en psykisk lidelse som er mulig å behandle sammen med en terapeut. Personer som lider av trikotillomani vet hvor frustrerende og vanskelig det er å slutte med hårnappingen. Men det fins behandlingsmetoder som hjelper.Fagpersoner anbefaler ACT-forsterket atferdsterapi som førstevalg for behandling. Gjennom behandlingen vil du få hjelp til å akseptere trangen til å nappe hår uten at du behøver å gi etter for den. Du vil ikke lenger måtte kjempe mot deg selv hele tiden og kan heller bruke kreftene på å øke din egen livskvalitet.Denne arbeidsboken er laget for personer som lider av trikotillomani og skal benyttes i kombinasjon med kvalifisert behandling hos en terapeut. I terapien vil du jobbe med å konkretisere livsverdier og gjøre verdivalg i ditt liv. Behandlingen inkluderer vaneendringstrening (HRT) og teknikker for stimuluskontroll.I løpet av de ti ukene som behandlingen varer, vil du lære å gjenkjenne tanker og følelser som er knyttet til hårnappingen, og du vil lære å akseptere trangen og bruke ulike teknikker for å slutte å nappe.Douglas W. Woods, PhD, er professor i psykologi og Director of Clinical Training ved University of Wisconsin-Milwaukee. Dr. Woods er en anerkjent spesialist innen forskning og behandling av trikotillomani, Tourettes syndrom og lidelser i tvangsspektrumområdet.Michael P. Twohig, PhD, er førsteamanuensis ved Department of Psychology ved Utah State University i Logan, Utah. Han har hovedsakelig forsket på behandling med HRT (vaneendringsterapi) og ACT (aksept- og engasjementsterapi) av tvangslidelser (OCD) og tvangsspektrumlidelser, trikotillomani og hudplukking.

Tidligere studier har vist at ren adferdsterapi (vaneendringstrening) ikke gir godt nok resultat. Materiell om Tourettes syndrom Bøker om tics-kontrollerende trening. NevSom (tidligere Nasjonalt kompetansesenter for ADHD, Tourettes syndrom og narkolepsi) har oversatt manual for behandlere, arbeidsbok for barn/foreldre og arbeidsbok for voksne om behandlingsmetoden tics-kontrollerende trening. Det finns flera olika psykiska störningar som uttrycker sig på olika sätt.

Den forstyrrelse forekommer i barn som et resultat av angst, en reaksjon på stress, en dannet vane, eller for selv beroligende. Trikotillomani kan føre til reell nød i barn og unge, og kan hindre at barnet deltar i typiske sosiale eller faglige oppgaver. Dette nød kommer delvis fordi barnet ser merkbart annerledes, med manglende oppdateringer av hår, og også fordi vane virker merkelig og off-putting til jevnaldrende. hårnapping, som i trikotillomani; hudplukking, som i dermatillomani; ritualisert spiseatferd, som i spiseforstyrrelser; overopptatthet av rusmidler eller gambling, som ved rus- og avhengighetslidelser; impulser, som ved impulskontrollforstyrrelse og atferdsforstyrrelse. NJFF har byttet innloggingsløsning til aID for å sikre en felles innlogging til Min Side, Jakt & Fiske og njff.no.

RELATERTE BØKER