Planetveien 12

Planetveien 12 - Elisabeth Tostrup | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elisabeth Tostrup
DIMENSJON
9,47 MB
FILNAVN
Planetveien 12.pdf
ISBN
6555060320801

BESKRIVELSE

Arne Korsmo er et fremstående navn i norsk funksjonalisme. Planetveien 12 (1955) tegnet han som bolig og arbeidssted for seg og sin kone, emaljekunstneren Grete Prytz Kittelsen. Huset er unikt og eksperimentelt med hensyn til formsans, materialkunnskap og smarte løsninger. Arne Korsmo er også berømt for bygg som Villa Stenersen og Villa Dammann, begge fredet. Arkitekten hentet impulser fra sin tids ledende modernister: Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Charles og Ray Eames og Jørn Utzon. Bruken av glass og stål var kontroversiell. Planetveien 12 var også inspirert av japanske tanker om det å bo. Huset skulle være designkontor, verksted - og samlingssted. Det er fleksibelt og har åpen planløsning - nye ideer på 1950.tallet. Det tydeliggjør også forbindelsen mellom natur og arkitektur. Også Planetveien 12 er nå blitt fredningsobjekt. I dag studeres dette spesielle huset med interesse av arkitekturinteresserte fra hele verden.

Det er mange måter å organisere bevaringen av historisk viktige arkitektperler på. En av dem er at at dedikerte personer kjøper og selv bor i huset. Planetveien 12, 9024 Tomasjord fra FINN.

Planetveien 12 er ikkje berre eit særprega byggverk, men òg ein eigedom med framifrå plassering på beste vest- og skogskant ved markagrensa, opp mot Vettakollen. Huset er konstruert i betong og utvendig kledd med måla plater.

RELATERTE BØKER