To kulestøtere fra Finnmark

To kulestøtere fra Finnmark - Thor Gotaas | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas
DIMENSJON
10,7 MB
FILNAVN
To kulestøtere fra Finnmark.pdf
ISBN
7700851591846

BESKRIVELSE

Et kulestøt tar halvannet sekund, seks støt tar ni sekunder.Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen. Navnene klinger av kast, grove overarmer og nordnorsk saftighet. De er et ekko fra da friidrett var folkesport og også små stevner trakk mange tilskuere. I denne boka forteller Thor Gotaas om galskapen der er å begynne med kulestøt når en vokser opp i Finnmark like etter andre verdenskrig. Om det å drive idrett på forblåste grusbaner i tre varmegrader, om å lage seg en egen friidrettsbane med 200 meters runde ved å bryte opp lyngtorv, om iveren og viljen til å bli best."To kulestøtere fra Finnmark" er ikke bare en dobbeltbiografi om de to kulestøterne Bjørn Bang Andersen og Harald Lorentzen og deres forunderlige livsreise fra Finnmark til internasjonale friidrettsarenaer, men også en fortelling om idrettsprestasjoner i etterkrigstiden og hva en kasters besettelse består i.

Abonner på RSS. Programinfo; Seriebeskrivelse.

Civilization Museum Oppslutningen om bokbadet med Gotaas og Harald Lorentzen, en av de to hovedpersonene i den ferske boka «To kulestøtere fra Finnmark», var så stor at det måtte flyttes fra Litteraturhuset og inn i selve biblioteklokalet.. Gotaas kastet etter hvert sandalene.

RELATERTE BØKER