Retten i samfunnet

Retten i samfunnet - Thomas Mathiesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Mathiesen
DIMENSJON
8,64 MB
FILNAVN
Retten i samfunnet.pdf
ISBN
2626841033062

BESKRIVELSE

Bokas hovedperspektiv er at retten er en komponent i en samfunnsmessig helhet. Første del drøfter generelle rettssosiologiske problemstillinger. Bokas annen del tar opp noen debattemaer i dagens rettssosiologi, f.eks. om rettsregler kan brukes til å skape utjevning i levekår og maktforhold. Med litteraturliste.

Første del drøfter generelle rettssosiologiske problemstillinger. Bokas annen del tar opp noen debattemaer i dagens rettssosiologi, f.eks.

Hvis man skal få frem det rette innholdet til rettsreglene, må vi gjøre bruk av den juridiske metoden, rettskildelære. •Ulike perspektiver på retten som en del av samfunnet : • Retten som et autonomt og normativt system: - positivt angitt rett, (lovgivning, avtaler,) uavhengige domstoler, objektiv fortolkning • Retten som en dynamisk og normativ orden og som en sosial funksjon i samfunnet, - skaper normativ forutberegnelighet, - forutsetter en viss konsensus, - regulering av konflikt, - muligheter for Lokale nyheter, sport, kultur, næringsliv, hilsener, dødsannonser og mye mer Del B Rett, samfunn og legitimitet (boken) •Kap.1 Hva er den moderne retten.Retten utvikles i et samspill mellom samfunn og rett. Rettens verdier.

RELATERTE BØKER