Rusmiddelavhengighet

Rusmiddelavhengighet - Pål Kraft | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål Kraft
DIMENSJON
4,78 MB
FILNAVN
Rusmiddelavhengighet.pdf
ISBN
2329283082110

BESKRIVELSE

Hva er rusmiddelavhengighet og hvordan utvikler det seg? Pål Kraft tar for seg sårbarhetsfaktorer, behandling og forebygging av avhengighet, og han presenterer den nyeste forskningen på feltet. Mange avhengige har et mål om å kvitte seg med avhengigheten, men klarer ikke å styre sin kortsiktige atferd mot dette langsiktige målet. Ofte er de fullt klar over at avhengighetsatferden medfører store negative konsekvenser både for dem selv og for andre som betyr mye for dem. Likevel fortsetter de. Nøkkelen til å forstå avhengighet ligger i å forstå dette paradokset. Forfatteren belyser dette problemet ved å forklare historien om en oppstått ubalanse mellom to hjernesystemer: belønningssystemet og kontrollsystemet. Denne ubalansen oppstår i et komplekst samspill mellom biologiske, psykologiske, sosiale og samfunnsmessige faktorer. Pål Kraft (f. 1959) er professor og instituttleder ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og professor II ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere vært direktør ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) og professor ved Universitetet i Bergen. Han har master- og doktorgrad i psykologi, embetseksamener i sosiologi og odontologi og er utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI.

Det er viktigere å se mennesket heller enn diagnosen (12). For å få informasjon om hvem pasienten er, må sykepleieren snakke med vedkommende og forsøke å få en større forståelse av pasientens situasjon og valg personen tar (18). Hentet fra: Ivaretakelse av somatisk helse og levevaner ved psykiske lidelser og/eller rusmiddelproblemer Utfordringene som rusmiddelavhengighet medfører, er økende.

Bedret livskvalitet for folk som lever med rus Hva er rusmiddelavhengighet og hvordan utvikler det seg? Pål Kraft tar for seg sårbarhetsfaktorer, behandling og forebygging av avhengighet, og han presenterer den nyeste forskningen på feltet.Mange avhengige har et mål om å kvitte seg med avhengigheten, Rusmiddelavhengighet. Et psykologisk perspektiv Hva er rusmiddelavhengighet og hvordan utvikler det seg? Forfatter: Pål Kraft.

RELATERTE BØKER