Med penn og pistol

Med penn og pistol - Bernt Rougthvedt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bernt Rougthvedt
DIMENSJON
9,10 MB
FILNAVN
Med penn og pistol.pdf
ISBN
2963410921518

BESKRIVELSE

Jonas Lie var politiminister og øverste sjef for Germanske SS Norge og den viktigste enkeltperson i Nasjonal Samling etter Quisling under 2. verdenskrig. Med penn og pistol kaster et nytt lys over nazisten og krimforfatteren som både menneskelig og psykologisk forble en gåte.Den beryktede politiministeren, med tilnavn som "Judas Lie" og "Finnmarks bøddel", ble imidlertid aldri stilt til rette for sine handlinger. Han døde under uavklarte omstendigheter i maidagene 1945 på Skallum gård i Bærum.Jonas Lie hadde bakgrunn i ett av de viktigste kulturelle miljøene vi har hatt her i landet. Under pseudonymet Max Mauser skrev han fem kriminalromaner, som fortsatt regnes som blant de beste innen sjangeren. En viktig kilde til Jonas Lies barbariske side synes nettopp paradoksalt nok å være det høykulturelle oppvekstmiljøet. Bernt Rougthvedt har tidligere skrevet kritikerroste biografier, blant annet om Svein Elvestad, som også ble nominert til Brageprisen i 2007.

Riktignok hadde han sett Berlins befolkning lide på grunn av blokaden; det var mangel på alle typer matvarer og kjempestore folkekjøkken solgte hver dag ... Bytter pistol med penn. Han slutter ikke med kriminalitet.

Se flere bøker fra Bernt Rougthvedt. Jonas Lie var politiminister og øverste sjef for Germanske SS Norge og den viktigste enkeltperson i Nasjonal Samling etter Quisling under 2.

RELATERTE BØKER