Etikk for journalister

Etikk for journalister - Svein Brurås | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Brurås
DIMENSJON
6,26 MB
FILNAVN
Etikk for journalister.pdf
ISBN
2855479046973

BESKRIVELSE

Hva er «god presseskikk»? Det er et hovedspørsmål i Etikk for journalister. Boka er en innføring i det yrkesetiske regelverket som de journalistiske mediene legger til grunn for sitt arbeid. Forfatteren drøfter etiske utfordringer og dilemmaer som journalister møter i sitt daglige arbeid, og peker på hva Pressens Faglige Utvalg har uttalt om de ulike temaene. Han behandler emner som journalisters integritet, samfunnsrollen, sannhetskravet, forholdet til kildene, personvernet i journalistikken, og mye mer. Etikk for journalister har i en årrekke vært pensum ved journalistutdanningene i Norge. I denne femte utgaven går vi dypere inn i etiske spørsmål knyttet til moderne nettjournalistikk, som for eksempel kravet om rask og umiddelbar publisering, brukermedvirkning og delingskultur, bruk av sosiale medier i journalistikken, kontekstuell annonsering og journalistikkens grenser og kjennetegn i en ny mediesituasjon. Boka har også fått en rekke nye caser, og den er oppdatert med de siste endringene i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten. Svein Brurås har selv journalistbakgrunn, han er dr.philos. og er ansatt som førsteamanuensis i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Etikk for journalister har en egen side på Facebook (se knappen for digitale ressurser under forsidebildet). Her vil det bli lagt ut oppdateringer, nye caser og relevante tilleggsopplysninger til bokas innhold. Her er du som leser også velkommen til å legge inn kommentarer, spørsmål eller kritikk. Forfatteren lover svar.

Har du Internet Explorer 11 må du gå over til Edge eller en annen nettleser, der IE11 har sluttet å ... 'Dette er det minimum av kunnskap om pressetikk som uerfarne journalister bør besitte før de slippes løs i et krevende, hektisk og ansvarsfullt yrke' skriv Svein Brurås i forordet til Etikk i journalistikk. Boka har som formål å formidle det som er anerkjent yrkesetikk for journalistar i Noreg i dag, og utgangspunktet er ei deskriptiv framstilling av eit gitt presseetisk normsett og ... Det er et hovedspørsmål i Etikk for journalister.

Se flere bøker fra Svein Brurås. Kjøp Etikk for journalister fra Bokklubber Hva er «god presseskikk»? Det er et hovedspørsmål i Etikk for journalister. Boka er en innføring i det yrkesetiske regelverket som de journalistiske mediene legger til grunn for sitt arbeid.

RELATERTE BØKER