Søstrene på Stenberg

Søstrene på Stenberg - Elin Tinholt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elin Tinholt
DIMENSJON
7,12 MB
FILNAVN
Søstrene på Stenberg.pdf
ISBN
9878126782784

BESKRIVELSE

Sommeren 1840. Stenberg amtmannsgard ligger tilbaketrukket, omgitt av skog og en park i engelsk landskapsstil. Her lever søstrene Bolly, Nahyda og Amalia stille liv, preget av rutine og forutsigbarhet. Faren, eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, er en mektig patriark - aktet og æret av alle. Amtmannens døtre er privilegerte, men lever under et strengt regime. Sommergjestene lar seg begeistre av lysthusene, filosofgangen og kjærlighetsstien. Man kan lett forledes til å tro at livet her er en eneste fête champêtre. Det hender også at fremmede finner veien til amtmannsgarden, slik det gjør den sommeren Amalia Weidemann er 22 år. I Christiania svinger Camilla Wergeland seg i dansen og er ennå ikke blitt Camilla Collett. Også hun har hørt om Stenberg og de tre amtmannsdøtrene som lever der. «En prosa som både er øm, vakker, skjør og sår (...) Lesningen er en rendyrket nytelse.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Søstrene på Stenberg ebok. 262,-Veil.

Ho har her skrive ein historisk roman med kvinneperspektiv, og ho brukar personar som verkeleg har levd som hovudpersonar i boka. Ein meiner at søstrene som ho skriv om, i si tid også var modellar for personane i Amtmannens døtre, (utgitt første gong i 1854-1855), av Camilla Collett. Søstrene på Stenberg er en roman om kjærlighet og kjærlighetens kår, makt, avmakt og undertrykkelse i en tid hvor familiens døtre var underlagt strenge konvensjoner og ikke hadde egen stemme.

RELATERTE BØKER