Kystsel

Kystsel - Gunnar Henriksen, Nils Røv | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Henriksen, Nils Røv
DIMENSJON
12,93 MB
FILNAVN
Kystsel.pdf
ISBN
1821064736812

BESKRIVELSE

Kystselen - haverten og steinkobben er omstridte dyr i norsk natur. Mange ser på dem som skadedyr som forstyrrer fiske og økosystem. Denne boka er skrevet for å bidra til et mer nyansert syn på selen. Utbredelse, biologi og bestandsutvikling er sentrale emner i boka. Selen hører hjemme i vår natur og har vært en viktig ressurs for kystbefolkninga . egne kapitler om selen i folketro og historie viser dette. I dag blir jakt på sel stadig mer populært, og boka gir praktiske råd både om jakta og hvordan en skal ta vare på og utnytte byttet. Boka tar også opp spørsmål omkring forvaltning, forskning og interessemotsetninger. Forfatterne har begge doktorgrader i kystøkologi og har studert kystselene gjennom en årrekke. De har til daglig arbeidet med forvaltning og forskning i tilknytning til kystsonen. For tiden er Gunnar Henriksen ansatt ved Origo miljø a.s i Stavanger og Nils Røv ved Norsk Institutt for Naturforsking (NINA) i Trondheim.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788251918534 Fiskeridirektoratet fastsetter kvotene for jakt på kystsel etter anbefalinger fra Havforskningsinstituttet. I Vestfold og Telemark vil det også for 2020 bli åpnet for jakt på Steinkobbe, og kvoten er 10 dyr i gamle Telemark fylke og 15 dyr i gamle Vestfold fylke. Kystsel Fylkeskommunen har ansvar for kyst-seljakt, og ingen kan delta i jakt på kystsel uten tillatelse fra fylkeskommunen i det området jakten skal foregå.

Kystselbestanden av havert var i 2004 anslått til 4500-4750 individer og steinkobbe til 7850 eksemplarer. Søknad om jakt på kystsel Fyll ut dette skjemaet og send det til den fylkeskommunen du ønsker å jakte i. Det vil bli stilt krav om at du har avlagt skyteprøve for storviltjegere.

RELATERTE BØKER