Norske frivillige i Waffen-SS

Norske frivillige i Waffen-SS - Geir Brenden, Tommy Natedal | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Brenden, Tommy Natedal
DIMENSJON
12,23 MB
FILNAVN
Norske frivillige i Waffen-SS.pdf
ISBN
1760790919817

BESKRIVELSE

Over 5000 nordmenn meldte seg frivillig for å kjempe på nazistenes side under annen verdenskrig. Vel 900 av dem kom aldri hjem. Motivene deres var sammensatte, men noen fellestrekk hadde de. Blant annet var behovet for å rettferdiggjøre valget sitt viktig, og i likhet med sine tyske våpenbrødre var de flinke til å dokumentere livet ved fronten. Selv om dette livet bar pregav dødens nærhet, er det likevel et annet inntrykk man får når man får se bildene de tok. Denne boken inneholder en utrolig samling fotografier som hovedsakelig stammer fra frontkjemperne selv. Her er mer enn 1000 tidligere upubliserte bilder. Fra Østfronten får vi blant annet se frontkjempere som poserer og smiler mot kameraet, skåler til fotografen, sørger i en kamerats begravelse eller kryper sammen i skyttergravene når de russiske stalinorglene spiller opp. I tillegg inneholder boken avslørende bilder fra frontkjemperkontoret i Oslo - og den gir deg et blikk inn i det ukjente livet til frontsøstrene.

Noen Waffen SS-frivillige gikk etter fronttjenesten inn i Statspolitiet, Germanske SS Norge og Hirden, andre i SS Vaktbataljon som tjenestegjorde i de norske konsentrasjonsleirene med russiske og serbiske krigsfanger. Over 700 nordmenn falt eller forble savnet på Østfronten. Integrasjon i Waffen-SS.

Dette skulle ikke være vanlige tyske Waffen-SS styrker, men var Norges bidrag til å slå Stalin for godt. For å markere at dette ikke var regulære styrker under vanlig tysk kommando, ga en løfter om at de norske frivillige skulle være underlagt norsk, og ikke tysk militær lovgivning. En af de nedlagte enheder var Frikorps Danmark, og mange af de nord- og vesteuropæiske frivillige blev nu officielt indviet i Waffen-SS, da de skulle indgå i nye enheder.

RELATERTE BØKER