Wilses Kristiania

Wilses Kristiania - Beate Muri | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Beate Muri
DIMENSJON
7,32 MB
FILNAVN
Wilses Kristiania.pdf
ISBN
7895507607361

BESKRIVELSE

Anders Beer Wilse ble født i Flekkefjord i 1865 og vokste opp i Kragerø. Etter endt ingeniørutdannelse emigrerte han til Amerika, hvor han etter hvert fikk jobb ved jernbaneanleggene på prærien. Han gifta seg med en norsk kvinne og fikk tre barn. I 1900 flytta familien til Kristiania, og Wilse starta sin livsgjerning: å dokumentere norsk kulturhistorie. Drassende på sitt tunge kamera med stativ, svart klede samt store glassplater og fremkallingsutstyr tråla Wilse Kristiania på jakt etter motiver. Med faglig dyktighet og teft for verdier dokumenterte han mennesker, bygninger, miljøer og ikke minst - arbeidsplasser og arbeidsprosesser - som for lengst er historie: jentene på Seilduken, mannfolka på Fiskebrygga, skråtobakkprodusentene, isskjærerne, bryggerihestene, brannutrykning på tandem, kutørjsgutta, vognmenna, syerskene, bryggesjauera, avisgutta og tjenestejentene. For ettertida er Wilses fotosamling et skattkammer og en utømmelig kilde til glede og kunnskap om norsk kulturhistorie. I denne boka presenteres et utvalg på 250 av de beste bildene han tok av byens arbeidsliv i perioden 1900-1925, da Oslo het Kristiania, og med Beate Muris informative tekster.

Han gifta seg med en norsk kvinne og fikk tre barn. Byen Kristiania har for lengst skiftet navn til Oslo, men det er antakelig den minste forandringen byen har gjennomgått i løpet av århundret. For hundre år siden var Kristiania en by som putret av liv og voksende selvbevissthet - hovedstad i en nordlig utkant av Europa, med egen konge siden 1905. Norsk Folkemuseum i Oslo viser hvordan folk har levd i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag. Hele eller deler av innholdet kan være klausulert eller utilgjengelig av andre grunner, avhengig av rettighetene på din brukerkonto. Beate Muri: Wilses Kristiania Arbeidsliv 1900-1925 Drassende på sitt tunge kamera med stativ, svart klede samt store glassplater og fremkallingsutstyr tråla fotograf Anders Beer Wilse (1865-1949) Kristiania på jakt etter motiver. Wilses Kristiania : Arbeidsliv 1900-1925 Sakprosa, Pegasus (2016) Historien om 17.

Wilse ble født i Flekkefjord, og var sønn av infanterikaptein og stadsingeniør Lauritz Marius Wilse og hustru Karoline Dorothea Beer. Han vokste opp i Kragerø.Tretten år gammel dro han til sjøs. Wilses Kristiania : arbeidsliv 1900-1925.

RELATERTE BØKER