Øyet og ånden

Øyet og ånden - Maurice Merleau-Ponty | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maurice Merleau-Ponty
DIMENSJON
11,15 MB
FILNAVN
Øyet og ånden.pdf
ISBN
9699246576054

BESKRIVELSE

Malerkunstens problemer anskueliggjør kroppens gåte, og kroppens gåte anskueliggjør malerkunstens problemer.Det er ved å låne verden sin kropp at maleren forvandler verden til maleri. Maleren er ubestridelig suveren i sin fortolkning av verden som han utfører uten noen annen "teknikk" enn den hans øyne og hender erverver seg ved uopphørlig å se og male; utrettelig i sin bestrebelse for å fravriste verden lerreter. Hvilken hemmelig vitenskap er det han besitter eller søker? Ikke den vitenskapelige som vil gjøre verden til sitt objekt, men en vitenskap som kan følge verden i dens tilsynekomst.Det "verdens øyeblikk" som Cezanne ville male og som for lengst er svunnet, springer oss fortsatt i møte på hans lerreter, og hans Montagne Sainte-Victorie kommer atter og atter til syne hver gang vi betrakter det i hans bilder.

Det skjedde i 1987. Øya og området rundt er vernet som et naturreservat og er et viktig hekkeområde for lundefugl..

Maleren er ubestridelig suveren i sin fortolkning av verden som han utfører uten noen annen 'teknikk' enn den hans øyne og hender erverver seg ved uopphørlig å ... Dårlig ånde er svært vanlig, og ofte har dårlig ånde en naturlig forklaring. - Betennelse i tannkjøttet og tannkjøttssykdommen periodontitt gir ofte svært dårlig ånde.

RELATERTE BØKER