Folkestyrets varige spenninger

Folkestyrets varige spenninger - Johan P. Olsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan P. Olsen
DIMENSJON
10,44 MB
FILNAVN
Folkestyrets varige spenninger.pdf
ISBN
3253012959863

BESKRIVELSE

Norge har vært oppfattet som et velorganisert, velfungerende og stabilt demokrati, og de politiske institusjonene har hatt oppslutning i befolkningen. Tre store offentlige utredninger har imidlertid kommet med sterke bekymringsmeldinger om demokratiets virkemåte og utviklingsretning.I "Folkestyrets varige spenninger" analyserer Johan P. Olsen hvordan dette paradokset, og moderne demokratier generelt kan forstås. Har Norge en politisk orden etter folkets ønske, og er man forberedt på en ny tid? Oppmerksomheten rettes mot den politiske orden, som et arrangement av samvirkende styringsnivå, institusjoner og kanaler for innflytelse. ""Den store norske fortellingen"" om det suverene folk, den suverene stat og det suverene parlament holdes opp mot at demokratisk politikk i praksis er organisert rundt varige spenninger og skiftende maktbalanser.Boken henvender seg til alle som er opptatt av hvordan folkestyret virker og endres, og av sammenhenger mellom demokratisk teori og praksis.

Nok en gang må regjeringen gjøre endringer i Nav, en etat som siden etableringen med Nav-reformen i 2006 har vært utsatt for konstant æreskjelling. Som tjenesteyter har Nav vært beskyldt for å være byråkratisk og for lite effektiv. Norge anses som et av verdens best fungerende demokratier.

april kl 1415 Akademisk Kvarter i UB-kjelleren Norge blir ansett som et velorganisert, velfungerende og stabilt demokrati der folket slutter opp om de politiske institusjonene. Tre Kjøp Folkestyrets varige spenninger fra Bokklubber Norge har vært oppfattet som et velorganisert, velfungerende og stabilt demokrati, og de politiske institusjonene har hatt oppslutning i befolkningen.

RELATERTE BØKER