Historien om nordlyset

Historien om nordlyset - Pål Brekke | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål Brekke
DIMENSJON
3,6 MB
FILNAVN
Historien om nordlyset.pdf
ISBN
8150260916594

BESKRIVELSE

Synet av nordlys eller «aurora borealis» som danser over himmelen en klar vinterkveld, er noe av det mest spektakulære og imponerende skuet naturen har å by på. Med en fantastisk variasjon av farger, former og bevegelser skiller nordlyset seg fra alle andre lysfenomener. Det er ikke mange av dem som en gang har fått et glimt av nordlyset, som ikke har latt seg berøre - synet kan etterlate seg livsvarige minner. Det har eksistert hundrevis av fortellinger og teorier som forklaring på det himmelske lyset. I dag vet vi at nordlyset skapes av ladete partikler som sendes ut fra solen. Det var Kristian Birkeland som stod for denne oppdagelsen. Denne boken vil ta leseren gjennom nordlysets historie, fra urgamle myter til de mekanismene som skaper lysfenomenet. Den forklarer hvordan vi kan planlegge når og hvor man bør reise for å se det. I tillegg forteller den hvordan man kan ta sine egne bilder om man skulle ta turen til de nordlige breddegrader. Boken inkluderer en rekke forklarende illustrasjoner og spektakulære nordlysbilder tatt av fotografen Ørjan Marakatt Bertelsen.

De trodde også at nordlyset var sjelen til dyrene de jaktet på. Men det var ikke alle som så like velvillig på nordlyset. Fortelling om nordlyset Gutten som terga sola, månen, stjernene og nordlyset To brødre kjørte en gang av gårde for å skille ut rein.

... Norge er bygd opp av slike historier, og historien om Ofotbanen er en av de mest kompliserte. Så her er historien om det høyeste fjellet i Rocky Mountains fikk sitt navn.

RELATERTE BØKER