Sopp på Svalbard

Sopp på Svalbard - Tor Carlsen, Pernille Bronken Eidesen, Gro Gulden, Klaus Høiland, Kolbjørn Mohn Jenssen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Carlsen, Pernille Bronken Eidesen, Gro Gulden, Klaus Høiland, Kolbjørn Mohn Jenssen
DIMENSJON
12,44 MB
FILNAVN
Sopp på Svalbard.pdf
ISBN
7747420586255

BESKRIVELSE

Denne boken gir en brukervennlig innføring i soppens mangfold på Svalbard, med hovedfokus på de soppene man hovedsaklig finner og ser rundt bosetningene. Det er til nå funnet og navngitt over 1300 arter av sopp på Svalbard. Hovedvekten i denne boken ligger på de store soppene. Det meste, både av den generelle teksten og bildene dreier seg om hattsopper.

Permafrostlaget ved kysten går ned til 100 meter og om sommeren tiner maksimalt en meter av det øverste laget med jordsmonn. Soppekspert: Gro Gulden er en av forfatterne av boka «Sopp på Svalbard. Hver gang hun er her på besøk finner hun nye sopparter.

Tidligere har man trodd at det polare klimaet har beskyttet disse kulturminnene, og at råtesopper ikke fins på Svalbard. Varmere klima vil forverre situasjonen. Svalbard har en nesten komplett lagrekke av bergarter fra jordens oldtid og frem til i dag..

RELATERTE BØKER