Maos rike

Maos rike - Torbjørn Færøvik | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torbjørn Færøvik
DIMENSJON
8,2 MB
FILNAVN
Maos rike.pdf
ISBN
2046644342642

BESKRIVELSE

I Maos rike - En lidelseshistorie forteller den kritikerroste forfatteren Torbjørn Færøvik om hva som skjedde under Mao. Vinner av Brageprisen 2012.Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre. Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Bildet som avtegner seg, er skremmende. Millioner av mennesker sultet i hjel. Størst var sulten under Maos såkalte Store sprang fra 1958 til 1961. Nyere forskning tyder på at hans hårreisende forsøk på massemobilisering endte med minst 45 millioner menneskers død. Noen år senere ga Mao støtet til Kulturrevolusjonen, som kom til å vare i ti år. Igjen ble et uhyggelig stort antall mennesker ofret på revolusjonens alter.I Maos rike - En lidelseshistorie forteller den kritikerroste forfatteren Torbjørn Færøvik om hva som skjedde under Mao. Hans baserer sin veldokumenterte fremstilling på nyere forskning og enkeltmenneskers skildringer. Mesterlig og intenst redegjør Færøvik for konsekvensene av den brutale politikken , samtidig som han forklarer hvorfor det kunne skje. Nettopp derfor er Maos rike - En lidelseshistorie en særdeles viktig bok.Les utdrag fra boka

En lidelseshistorie» gir Torbjørn Færøvik oss et mørkt oversiktsbilde vi alle vil ha godt av å kjenne til. Kjøp Maos rike fra Cappelendamm Vinner av Brageprisen 2012 Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre.

Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Maos rike viser med all tydelighet at et mangeartet og sammensatt samfunn ikke er noe å frykte. Ekstrem ensretting og sviktende kunnskap bør derimot få alle varselklokkene til å ringe - før det er for sent.

RELATERTE BØKER