Én fortid - mange fortellinger

Én fortid - mange fortellinger - Håkon Rune Folkenborg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Håkon Rune Folkenborg
DIMENSJON
9,5 MB
FILNAVN
Én fortid - mange fortellinger.pdf
ISBN
7148787666895

BESKRIVELSE

Én fortid- mange fortellinger er en praktisk orientert innføring i hva historiebruk er. Boka tar for seg ulike spørsmål som: Hvorfor er fortiden viktig for oss, og hvorfor kommer det stadig nye framstillinger med nye fortellinger om de samme fortidige hendelsene? Hvorfor engasjerer mange seg i hvordan fortiden formidles, og i hvilke sammenhenger møter vi på referanser og iscenesettelser av fortiden? I hvilke former kommer disse i, og hvilke typer funksjoner fyller historiebruken? Sentrale nøkkelbegreper og kategoriseringer gjennomgås for å gi leseren både innsikt i historiebruk, og analytiske redskaper for egne undersøkelser. Denne boka gir grunnlag for å tilegne seg en reflektert holdning til dette mangfoldige og sammensatte feltet som utgjør historiebruk. Boka henvender seg særlig til lærere og studenter som skal undervise i samfunnsfag og historie. Den vil også være aktuell innenfor fagområder som sosialantropologi og sosiologi hvor samtidens ulike varianter av historiebruk tematiseres, og for alle andre med interesse for ulike framstillinger av fortiden.

Tilværelsen har verken revers eller repeat . Men i en rekke tilfeller er kildene gode nok til at verken Sandmo eller jeg eller andre historikere tviler på sannhetsgehalten i utsagn som «Julius Cæsar var romersk keiser» eller «Jan Hus ble ... Digitale fortellinger er blitt en moderne måte å fortelle historier på i vår digitale hverdag.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788202600853 Én fortid- mange fortellinger er en praktisk orientert innføring i hva historiebruk er. Boka tar for seg ulike spørsmål som: Hvorfor er fortiden viktig for oss, og hvorfor kommer det stadig nye framstillinger med nye fortellinger om de samme fortidige hendelsene? Én fortid - mange fortellinger Introduksjon til historiebruk.

RELATERTE BØKER