Feminisme i islam

Feminisme i islam - Marianne Hafnor Bøe | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marianne Hafnor Bøe
DIMENSJON
4,59 MB
FILNAVN
Feminisme i islam.pdf
ISBN
9412153923490

BESKRIVELSE

Feministiske perspektiver på islam er i sterk vekst internasjonalt så vel som i norske muslimske miljøer - og har lange historiske røtter. Religionsviter Marianne Hafnor Bøe presenterer bredden i feministiske tolkninger av islam. Hun løfter fram aktuelle feministiske diskusjoner om forholdet mellom mann og kvinne, kvinners lederskap, og ulike temaer knyttet til kropp og seksualitet som tar utgangspunkt i islam. Og hun gir innsikt i hvordan Koranen og hadith-litteraturen tolkes fra et feministisk ståsted - så vel som å vise oss de feministiske perspektivene på islamsk rettsvitenskap. I «Feminisme i islam» blir leseren presentert for både de historiske linjene og for de dagsaktuelle variantene av aktivistiske og aksjonsbaserte former for feminisme i islam, slik de trer fram på ulike måter og på ulike steder, som for eksempel i Iran, Marokko, Saudi Arabia, Malaysia, USA og Norge. Det er mange måter å kombinere et feministisk perspektiv med det å være troende muslim. I denne boken får også aktørene selv komme til orde og forklare hva feminisme i islam innebærer."Feminisme i islam er en nyttig bok i religionslærerhverdagen. [...] Boken vitner om et godt håndverk og gir god oversikt over samtidens utfordringer for feministisk islam. Her blir man inspirert til å følge med i samfunnsdebatten. [...] Språket har et driv som gjorde at jeg vanskelig kunne legge fra meg boken."Anne Berit Nystad, Religion og livssyn - 3/2019"Bøe skal ha ros for å tegne opp et bredt og detaljert bilde av feminismen i islam ... "Siri Lindstad, Forskerforum"Det er alt i alt en bog, jeg har manglet i min undervisning, og jeg vil varmt anbefaleden til alle med interesse for emnet."Jeppe Sinding Jensen, Religion 1/2020

Selve ordet feminisme kommer opprinnelig av det latinske ordet feminia, som betyr kvinne. Feminismen har flere ideologiske retninger, men felles står målsetninger om at menn og kvinner skal ha like ... Religionsviteren og førsteamanuensis Marianne Hafnor Bøe er forfatteren av den nye boken «feminisme i Islam», og det var mange interesserte som møtte opp på forfatteren sin boklansering på Litteraturhuset i Oslo.

Det mange ikke er klar over, er at feministiske perspektiver og tolkninger av islam har lange historiske røtter - både innen Koran- og hadith-tolkninger og islamsk rettsvitenskap.Denne kvelden møter vi religionsviter Marianne Hafnor Bøe som har skrevet bok om feminisme i islam. Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for alle, uavhengig av kjønn. Selve ordet feminisme kommer opprinnelig av det latinske ordet feminia, som betyr kvinne.

RELATERTE BØKER