Situasjonsbestemt ledelse

Situasjonsbestemt ledelse - Geir Thompson | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Thompson
DIMENSJON
11,61 MB
FILNAVN
Situasjonsbestemt ledelse.pdf
ISBN
2029927233773

BESKRIVELSE

Inspirerende bok og en praktisk innføring i ledelseskonseptet situasjonsbestemt ledelse.Det hjelper ikke om lederen er flink til å delegere hvis medarbeideren er usikker, umotivert eller mangler kunnskap og vilje til å løse sine oppgaver. Det hjelper heller ikke at lederen forventer at medarbeideren viser initiativ og pågangsmot hvis det ikke skjer. Det nytter altså ikke å lede ut fra et ideal om hvordan medarbeiderne bør fungere. Lederstil må velges ut fra faktiske forhold.Situasjonsbestemt ledelse er skrevet for å inspirere ledere til å videreutvikle sin egen lederstil. Boken gir en grundig presentasjon av ledelseskonseptet situasjonsbestemt ledelse, og det er lagt vekt på at boken skal være en praktisk innføring. Den er også velegnet for studier i organisasjons- og ledelsesfag.Geir Thompson er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og har vært medforfatter av en rekke fagbøker innen temaet ledelse.Valg av lederstil handler ikke om valg av personlighet. Det dreier seg om aksept av at medarbeidere, som mennesker flest, er forskjellige. En leder som er opptatt av at hennes virksomhet skal levere best mulige resultater, må tilpasse sin form, ikke sin karakter, til denne kjensgjerningen. Dette er kjernen i det som har fått betegnelsen "situasjonsbestemt ledelse". Geir Thompsons bok gir en lesverdig innføring i et av de mest praktiske resultatene av nyere ledelsesforskning.Ralph Høibakk, professor II ved Høgskolen i Narvik

G. Thompson 1995: Situasjonsbestemt ledelse situasjonsbestemt ledelse og endringslitteratur danner således oppgavens teoretiske rammeverk.

Tilpass din lederstil til det som gir mest effekt i forhold til den enkelte medarbeider. Lederstiler - teorier om ledelse Nå skal vi presentere de ulike lederstilene, og starter med ledelsesteoriene. Det finnes mange teorier om ledelse, men vi har valgt å se nærmere på Lewins ledelsesteori og Hersey og Blanchards teori om situasjonsbestemt ledelse. Situasjonsbestemt ledelse: S3 Lederen oppmuntrer, leder og medarbeider beslutter sammen S2 Lederen beslutter og forklarer S4 Medarbeideren beslutter S1 Lederen beslutter og gir instruksjoner, kontrollerer Lav - STYRENDE ATFERD - Høy Lav - STØTTENDE ATFERD - Høy.

RELATERTE BØKER