Benjamins reise

Benjamins reise - Fartein Horgar | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Fartein Horgar
DIMENSJON
8,88 MB
FILNAVN
Benjamins reise.pdf
ISBN
8319391817699

BESKRIVELSE

Benjamins reise er fjerde bind i Vestindiakvintetten som spenner over 250 års dansk kolonivelde i Karibia. Etter napoleonskrigene har de fleste kolonimaktene avviklet slavehandelen, men trafikken fortsetter med sjørøvere som aktører. Benjamin gjør opprør mot sin eier og rømmer med piratskuta Sweet Rosie. Seilasen tar ham fra St. Thomas via København og Bergen til slaveraid langs Afrikas vestkyst, og tilbake til et Karibia i opprør. Han avanserer fra dekksgutt til skipslege og til slutt, omflakkende trubadur. Han møter nye ideer om menneskeverd uavhengig av hudfarge, frihetskampene som utspiller seg i koloniene, og ikke minst en mystisk kvinne. Ferden bringer erkjennelse om egne røtter og kulminerer i revolusjonen som bringer slaveriet til opphør i 1848.

Gjennom flere hundre år spilte Norge en viktig rolle i koloniriket Dansk Vestindia, i Karibia. Årets bok er en forrykende sjøroman, og omhandler det siste tiåret frem mot opprøret som gjør slutt på slaveriet, i 1848″. Vis profilene til personer som heter Benjamin Reise Bli medlem av Facebook for å komme i kontakt med Benjamin Reise og andre du kanskje kjenner.

Etter napoleonskrigene har de fleste kolonimaktene avviklet slavehandelen, men trafikken fortsetter med sjørøvere som aktører. Benjamin gjør opprør mot sin eier og rømmer med piratskuta Sweet Rosie.

RELATERTE BØKER