Hva er islam

Hva er islam - Kari Vogt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Vogt
DIMENSJON
4,33 MB
FILNAVN
Hva er islam.pdf
ISBN
5626722292526

BESKRIVELSE

«hva er ISLAM» tilbyr en klok og balansert innføring i verdensreligionen islam ? fra religionens opprinnelse til nåtidige diskusjoner om Koranens budskap. Boka gir en solid og nødvendig bakgrunn for dagens debatter om islams rolle i moderne samfunn: Hva ligger bak begrepet «politisk islam» og hva innebærer det at islam kalles en lovreligion? Et blikk på dagens muslimske verden avslører et enormt mangfold. Spennet fra statsstyrt islam og høyrøstede politisk-religiøse opposisjonsgrupper til den islamske reformbevegelsens iherdige innsats for nyorientering og nytolkning er stort. Denne boken gir et innblikk i dette mangfoldet og overbeviser leseren om at kunnskap, også historisk kunnskap, er nødvendig og ønskelig. Forestillingene om islam er mange, de endres og de debatteres. Uansett hvordan vi forholder oss til fenomenet religion, er kunnskap om islam blitt en selvfølgelig del av vår samtidsforståelse. Hvordan kan slik kunnskap anvendes? Kari Vogt skriver i forordet: «Alt i europeisk middelalder ble følgende prinsipp formulert av debattglade skolastikere: Ønsker du å overbevise din meningsmotstander, bør du først kunne formulere hans standpunkt så godt og presist at han utbryter: «Ja, det mener jeg ». Først da kan debatten begynne.»

I likhet med kristendom og jødedom er islam en monoteistisk religion, der det finnes bare én Gud (Allah). Det er under ramadan den viktigste formen for faste i islam finner sted. I 2018 faller ramadan-måneden på dagene mellom 16.

juni i den gregorianske kalenderen. Om man har nådd puberteten, faster man fra soloppgang til solnedgang, og frastår ikke bare fra mat og drikke, men også blant annet sex og tobakk. Skal du holde foredrag om islam, og bare har ett minutt på å forberede deg? Her er videoen du trenger! Ramadan er den 9.

RELATERTE BØKER