Myten om Sisyfos

Myten om Sisyfos - Albert Camus | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Albert Camus
DIMENSJON
3,98 MB
FILNAVN
Myten om Sisyfos.pdf
ISBN
4285851465433

BESKRIVELSE

Camus' flittig leste klassiker fra 1942. Camus tar her et oppgjør med den den religiøse eksistensialisme fra Kierkegaard og den ateistiske eksistensialisme fremført blant annet av Jean-Paul Sartre - de er begge åndelige sykdommer. I stedet fremhever han en gresk-inspirert humanisme som et ideal for den menneskelige livsform. Oversatt og med etterord av Bernt Vestre. Nr. 18 i Cappelens upopulære skrifter.

Essän börjar: "Det finns endast ett verkligt allvarligt filosofiskt problem: självmordet." och slutar: "Man måste tänka sig Sisyfos lycklig." Se även. Tantalos Myten om Sisyfos begynner slik: Det finnes bare ett virkelig alvorlig filosofisk problem: det er selvmordet.

Mest kendt er hans straf: at opholde sig i Hades og her for evigt at skulle trille en kæmpestor sten op ad en bakke, en sten, der hele tiden triller ned igen. Scenen skildres i Odysseens 11.

RELATERTE BØKER