Røros

Røros - Bjørn Brænd | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn Brænd
DIMENSJON
4,6 MB
FILNAVN
Røros.pdf
ISBN
5669296037860

BESKRIVELSE

Røros er en unik liten by, en bergstad. Historien er spesiell, og beliggenheten er fantastisk oppe på Skandinavias tak. I 333 år var Røros Kobberverk i drift her. Den gangen kom det gulhvit, svovelholdig røyk ut av pipa på smeltehytta, og kobberverket fortærte alt trevirke i mils omkrets. I dag er det igjen skog og vidde til bruk, og det er gode grunner til at Røros er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er mange nisser på Røros. Som folkene har også bergnissene hatt flere oppgaver i jordbruk, håndverk og bergarbeid. Derfor var det ikke uvanlig å se også små spor i snøen ut fra bakportene og gateløpene. I denne boka om Røros dukker Kjell E. Midthuns nisser opp i gamle hus og tun. Nær hundre illustrasjoner viser motiver fra den gamle bergstaden. Det er Bjørn Brænd som har skrevet teksten.

Fortsatt fare for flom og jordskred: - Bare kvitt halvparten av snøen Infonett Røros har skiftet navn til Ren Røros Digital. Vi gjør hverdagen enklere med framtidsrettede digitale løsninger.

Du kan se oppdaterte ventetider hos Unicare Røros på Helsenorge sine hjemmesider. Røros Metall startet i 1946 og har i løpet av denne tiden alltid hatt en klar visjon om å levere solid håndverk av høy kvalitet. Røros - Skeidar ... Røros En ved Rema 1000 Røros og en ved Domus kjøpesenter.

RELATERTE BØKER